Tissues

En serie oljemålningar på duk.
Det är alltid bra att ha en servett tillhands. Min mamma gick bort i juni 2022. När jag gick igenom och tömde hennes garderob hittade jag emellanåt en servett som vikits ihop för eventuella framtida behov i en finare jacka eller kofta.
På mammas begravning saknade jag en svart jacka att ha över klänningen. Jag lånade mammas. På väg in i kyrkan inser jag att jag glömt näsdukar men när jag sticker ner handen i fickan på linnejackan känner jag en servett som ligger där, ihopvikt.
Jag kunden inte slänga dem, så har jag förevigat dem i måleri och ställer ut dem tillsammans med min mormors gräddvita sekretär som delvis översvämmas av glasbubblor i rosa, hudnära, köttiga nyanser. Glasbubblorna är tillverkade av Kalli Sein, KlaasiPank, på Dagö av återvunnet glas.

29.6-16.7 på Galleria Rajatila, Hämeenpuisto 10, Tammerfors.

https://rajataide.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *