Större vattensalamander

Bärkraft.ax har under mars-juni 2024 en kampanj på temat biologisk mångfald och uppmärksammar spännande djur i anslutningen till vattentäkter. Kampanjen börjar med Östersjöns dag.

Relaterat till har det tagits fram ett paket för hur skolorna kan vara delaktiga genom en ämnesövergripande insats genom att t.ex föra samman natur och arter i konst- och färdighetsämnena. Jag fick äran att ta fram mönster för att sy mjukdjur för åk 1-2 eller väskhänge för åk 3-4.

https://www.barkraft.ax/arter

Insekter

Workshop: gör insekter av återvunnet material på Kulturnatten 12 augusti kl 17-19 på Mariehamns stadsbibliotek.

“Kanske vill du tillverka någon av våra nya landskapsarter, en fjäril, skalbagge eller makrofyt? Vi står för material så långt det räcker. Passar barn, men också vuxna är välkomna! Vid 18.30 berättar Petra Granholm mera om projektet med att rösta fram nya landskapsarter.” Ett samarbete mellan Ålands Natur & Miljö och kulturenheten på Mariehamns stad.

Galleri Torggatan

Ålands konstförening firar Ålands självstyre 100 år med en promenadutställning längs Torggatan sommaren 2022. 25 konstnärer ställer ut sina alster i skyltfönster längs Torggatan 9.6 – 21.8. Välkomna!

Mina bidrag är ett collage till Backmans Optik och runda oljemålningar av kaffekopp med dopp till Café Julius. Målningarna kan även ses bakifrån och då är det undersidan som är porträtterad, de är ca. 9,5 cm i diameter. Efter att ha sett en dokumentär om tv-kanalen Dozjd ville jag göra något rosa.