Ruggugglor

Art Garden 2018. Lumparlands Ollas visar konst i trädgården av Edward Johansson, Johan Karlsson, Tanja Spormann-Karlsson, Hanna Wiik-Rosenqvist och Minna Öberg. Jag har tillverkat 10 st Ruggugglor av kork och pärtor med skruvar som ögon. De hänger i en ask tillsammans med Edwards Lazer Birdz fram till den 12:e augusti. Välkomna! helmerhugo hildur

 

Lumparby Ollas shop & café, öppet 11-18
Södra Lumparbyvägen 25, Lumparland

Finland! Naturen, livet och drömmen

Konstutställning i olika tekniker av Annica Andersson, Mira Darmark, Victoria Lundgren, Fredrika Sundberg och Minna Öberg. Vernissage 7 december kl.18-20. Utställningen visas under bibliotekets öppettider fram till 18 januari 2018. Välkomna!

finland1
Finska drömmar
finland2
Mormors pappa vill att hon slutar drömma på finska
finland3
Minna vill lära sig finska av mormor

Finska drömmar i tre delar. Mitt verk började med en medalj som tillhört mormors pappa. Vem var han och varför hade han fått en medalj? Han ivrade för det svenska språket och väckte mormor och sade att hon inte skulle drömma på finska. Själv har jag kämpat för att lära mig finska men inte riktigt lyckats.

 

David Franklin´s off-cuts

df18   df63   df70

df73   df75   df00130

Serien ”David Franklin’s off cuts” är byggd på det som blivit över när han sammanställt sitt fotoalbum. Bland de bitar han skurit bort har jag funderat över hans val och indelat dem i olika teman. I en strävan efter det natursköna, idylliska och vackra lämnas inte mycket plats för lyktstolpar och andra irritationsmoment… Jag vill acceptera och se humorn i det som helst skulle censureras och glömmas bort. David har nu gått över till digitalkamera och det vi ser kan även ses som fragment av passerad tid. Serien består av 84 delar 10 x 15 cm, 2011.